Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с алфа 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с алфа 147

Здравейте имам следния проблем:
    Таблото ми взе на често да му светват всичките лампи и да падат стрелките на километража и обортомера на 0,наново почва чек-а и след което се оправя и пак така няколко пъти.
    Ето качих и клип за да добиете по добра представа.Благодаря предварително
    http://dox.bg/files/dw?a=f1f09ced42
    Last edited by plazma7a; d.m.y г., 19:43.

Слаб акумулатор или калпава връзка на клема.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Само да допълня,че колата без проблем пали и това ми се случва също така и в движение.

Comment

Значи, калпава връзка. Провери и буксите при предпазителите и масите.

Comment

Мерси колега,разкачих акумулатора и почистих клемите и за сега вече 2ри ден всичко е наред,да чукна на дърво

Comment

Comment

Явно е било временно решение,на 4-тия ден пак взе да ми прави същият проблем...ще я закарам в сервиза на фиат,когато имам време да видим там какво ще кажат,дано да не ми одерат кожата само.
              Last edited by plazma7a; d.m.y г., 23:03.

Comment

Наскоро имах проблем с подобни симптоми. Е, на друг автомобил, но се оказа проблем в ел инсталацията, дебел сноп с кабели, тръгващ от ЕКУ-то, по който вървят всички основни жици в моторния отсек.
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
                  Наскоро имах проблем с подобни симптоми. Е, на друг автомобил, но се оказа проблем в ел инсталацията, дебел сноп с кабели, тръгващ от ЕКУ-то, по който вървят всички основни жици в моторния отсек.
                  То и при него е така, ама като са казали акумулатор смееш ли да спориш. Започни от куплунга на контактния ключ

Comment

Първоначално публикувано от plazma7a Покажи съобщение
                    Мерси колега,разкачих акумулатора и почистих клемите и за сега вече 2ри ден всичко е наред,да чукна на дърво
                    То вземи го провери тоя акумулатор, може и да е умрял малко. 2 лева взимат за проверка с вилка и става за 2 минути. После вече , ако не е от него може да разглобиш колата...
                    Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                    Peugeout 2.2 HDI 133+++
                    Alfa 159 +++ next

Comment

Замерих го,наред е акумулатора.

Comment

Working...
                      X